O meni – Tomica Šćavina

O meni

Tomica Šćavina

Osobni razvoj i kreativnost me pokreću, oblikuju i otvaraju puteve koji i mene samu uvijek iznova iznenađuju. Prije dvadeset i tri godine završila sam studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i od tada nastavila istraživati sebe, nas, ljudskost kroz različite grane psihoterapije: integrativnu psihoterapiju, gestalt i tjelesno orijentiranu psihoterapiju Somatic Experiencing. Uz to sam pisala.

Uvide iz područja osobnog razvoja izražavala sam u psihološkim kolumnama koje sam 15 godina pisala za magazin Sensa, a svoju potrebu da od riječi stvaram svjetove pretočila sam u romane, priče i poeziju. Na Sveučilištu Vern sam predavala kolegij Psihologija kreativnost, a trenutno predajem Psihologiju likova.

U posljednje četiri godina boravila sam na umjetničkim rezidencijama na Floridi, Rodosu, u Idahou, Latviji, Finskoj i Norveškoj, a sada sam ponovo u Zagrebu gdje sam se nakon duge pauze vratila i svom omiljenom hobiju – glazbi. S dugogodišnjim prijateljem osnovala sam bend Paprat u kojem pišem tekstove i pjevam.

Kreativnost i osobni razvoj moj život čine ispunjenim i smislenim. Čine ga mojim. Iz svog iskustva i dugogodišnjeg rada s ljudima znam da je izgubljene dijelove sebe moguće pronaći, da je iz kaosa moguće kreirati smisao, da je iz potonuća moguće isplivati na čvrsto tlo. Ovdje sam da vas inspiriram, potaknem i podržim na tom putu, na putu prema samoostvarenju.

© 2023 Tomica Šćavina - Upoznajmo ljudsku prirodu